سرمایهگذاری در بازار ملک، یکی از راههای مناسب برای کسب سود بالا است که یکی از رایج ترین روش های سرمایهگذاری در ایران محسوب میشود. سرمایهگذاری در ملک در مدت زمان طولانی همواره سودآور بوده و به دلیل رشد مناسب، یک گزینه خوب و پرطرفدار است. سرمایه گذاری در بازار ملک به دانش خاصی نیاز ندارد و برای تمامی افراد میتواند مناسب باشد و شامل سرمایهگذاری در املاک تجاری و مسکونی میشود. این نوع سرمایهگذاری علاوه بر سود حاصل از تغییر قیمت در طی سالها، میتواند از طریق رهن و اجاره بها ملک، درآمد مازاد نیز حاصل نماید. سرمایهگذاری در املاک به منظور داشتن یک منبع درآمد دیگر و کسب سود، با گذشت زمان انجام میشود.
لازم به ذکر است که سرمایهگذاری در بازار مسکن چالشهای خاص خودش را دارد و شما میتوانید با شناخت این بازار و چالشهای آن، و همچنین با فراهم کردن حداقل نقدینگی خود، به این بازار پر سود وارد شوید.
در ابتدا بهتر است بدانید که سرمایهگذاری در ملک تنها به خرید یک واحد گفته نمیشود و این سرمایهگذاری به شیوههای مختلف انجام میشود:
- ساخت و ساز
- مشارکت در ساخت ملک
- سرمایهگذاری در اجاره ملک
- خرید خانههای کلنگی برای ساخت و ساز
- خرید و فروش ملک برای نرخ رشد محدود در کوتاه مدت
- خرید ملک برای سرمایهگذاری طولانی؟ مدت و جهت حفظ ارزش پول و کسب سود
اصول سرمایهگذاری در ملک چیست؟
-
هدف از سرمایهگذاری:
تعیین هدف سرمایهگذاری، اولین و مهمترین گام در بحث سرمایهگذاری ملک است. باید در نظر داشته باشید که چه هدفی در این سرمایهگذاری وجود دارد؟ آیا این یک سرمایهگذاری کوتاه مدت است؟ یا یک سرمایهگذاری طولانی مدت؟ آیا این سرمایهگذاری یک منبع درآمد در دوران بازنشستگی است؟ بنابراین بهتر است هدف از سرمایهگذاری را برای خود مان مشخص کنیم.
-
موقعیت سنجی:
تحقیق در مورد موقعیت ملک یک اقدام ضروری است. سرمایهگذاری در ملکی قدیمی که جای پیشرفت دارد، خیلی بهتر از سرمایهگذاری در ملکی نوساز در منطقهای است که در یک مدت زمان معین پیشرفتهای خود را داشته و امکان پیشرفت بیشتر برای آن وجود ندارد.
مزایای سرمایهگذاری در بازار ملک:
-
کسب درآمد از طریق رهن و اجاره بها:
روشهای مختلفی برای سرمایهگذاری وجود دارد مثل خرید طلا، دلار، ارز دیجیتال و… اما این روشها صرفا از طریق نوسان قیمت در بازار به سود میرسند در صورتی که سرمایهگذاری در ملک علاوه بر کسب سود و افزایش قیمت ملک، امکان کسب درآمد از طریق اجاره بها و رهن برای سرمایهگذار نیز وجود دارد.
-
عدم نیاز به دانش تخصصی:
برای سرمایهگذاری در بازارهایی مثل بورس و … چالش نیاز به دانش تحلیلی تکنیکال و فاندامنتال و … وجود دارد، اما در حوزه سرمایهگذاری ملک، سرمایهگذاران این چالشها را ندارند زیرا برای ورود به بازار سرمایهگذاری در ملک به تخصص خاصی نیاز نیست و فقط کافیست یک سری موارد را بررسی کنند که با کمک و راهنمایی گروههای تخصصی معتبر و قابل اطمینان سرمایهگذاری در املاک، این موارد به راحتی بررسی خواهد شد.
-
عدم امکان سرقت:
یکی از مزایای مهم سرمایهگذاری در ملک اینست که امکان سرقت ملک شما وجود ندارد و این دلیل مهم و بزرگیست که با خیال آسوده در این بازار سرمایهگذاری کنید. در حالیکه این مورد برای بازارهای دیگر سرمایهگذاری مثل ارز، طلا و … یکی از بزرگترین ریسکهای سرمایهگذاری محسوب میشود.
معایب سرمایهگذاری در بازار ملک:
-
هزینهبر بودن سرمایهگذاری:
سرمایهگذاری در ملک، مستلزم داشتن سرمایه زیاد است که این مورد یکی از بزرگترین چالشهای این نوع سرمایهگذاری محسوب میشود. بنابراین بهتر است نسبت به بودجهای که دارید یکی از انواع سرمایهگذاری در ملک را انتخاب کنید که بیشتر با شرایطتان همخوانی دارد.
-
ناهمگن بودن بازار ملک:
در این بازار، هر ملکی از حیث مکان منحصر به فرد است. این بدین معنیست که قیمت دو ملک در دو منطقه با یکدیگر متفاوت است. این موضوع باعث میشود تا قیمتگذاری در این بازار با چالشهایی مواجه شود و همچنین هزینه جست و جو نیز به آن اضافه شود.
-
هزینه معاملات بالا:
هزینه معاملات ملک و مسکن اغلب بالا است. این هزینهها شامل هزینه جست و جو، کارمزد معاملات، هزینه نقل و انتقالات، عوارض قانونی، مالیات انتقال و … میشود.
-
نقدشوندگی پایین:
املاک به علت نیاز به سرمایه زیاد، نقدشوندگی پایینی دارد. بنابراین سرمایهگذاری در املاک جز سرمایهگذاری در دسته بندی، با نقدشوندگی پایین محسوب میشود.
-
استهلاک ملک:
با خرید و سرمایهگذاری در بازار ملک، این ملک و ساختمان با مرور زمان دچار استهلاک میشود و این موضوع باعث میشود اگر بازار مسکن در حالت رکود باشد، ارزش ملک پایین بیاید. البته که امکان بازسازی و نوسازی برای املاک وجود دارد و با این روش بعد از چند مدت، ارزش ملک شما حفظ خواهد شد.
سرمایهگذاری در ملک چه ریسک هایی میتواند داشته باشد؟
افرادی که قصد سرمایهگذاری در بازار املاک و مسکن را دارند، بهتر است از ریسک های این سرمایهگذاری مطلع باشند تا بتوانند ریسکهای احتمالی را به حداقل برسانند. برای آشنایی با ریسکهای مهم در این حوزه، آنها را به چند دسته بندی تقسیم کرده ایم:
-
ریسک قرارداد های خرید ملک:
این ریسک به قراردادهای معاملات ملک و خطرات ناشی از کلاهبرداری مربوط میشود. با توجه به حقوقی بودن این قراردادها، این ریسک برای سرمایهگذاران به وجود میآید که با خطراتی نظیر کلاهبرداری در قراردادهای پیشخرید و … مواجه خواهند شد.
-
سیاست گذاریهای دولتی:
سیاستهای دولت مانند پروژههای مسکن ملی، مسکن مهر، اعطای تسهیلات خرید مسکن، اخذ مالیات از مسکنهای خالی از سکنه و … است که میتواند باعث رونق یا رکود ملک و مسکن در یک منطقه یا یک شهر باشد.
-
نداشتن اطلاعات کافی در سرمایهگذاری ملکی:
سرمایهگذاری دربازار ملک نیازمند داشتن اطلاعات میدانی و تحقیقات زیاد است. به عنوان مثال برای خرید یک ملک، باید موقعیت آن ملک، پیشرفت آن با گذشت زمان و در آینده، ارزش واقعی آن ملک و نکات مهم دیگر را به صورت دقیق بررسی نمایید.
-
ریسک غیر سیستماتیک:
ریسک غیر سیستماتیک یا همان بلاهای طبیعی مثل سیل، زلزله، آتشسوزی و … در یک منطقه یا یک شهر میتواند در قیمت ملک و مسکن تاثیر بگذارد و بازار ملک را با اختلال و در نتیجه با رکود مواجه کند.
در انتهای این مقاله به شما مخاطبان عزیز پیشنهاد میکنیم برای سرمایهگذاری در ملک که بسیار هزینهبر و همچنین بسیار پر سود است، حتما از متخصصان این حوزه کمک و راهنمایی لازم را دریافت کنید تا در سرمایهگذاریتان به بالاترین حاشیه سود ممکن دست پیدا کنید.
گروه تخصصی جی_هوم جهت مشاوره رایگان در انواع مختلف سرمایهگذاریهای ملک در خدمت شما عزیزان خواهد بود.
یک پاسخ
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.